Hızlı yaşıyoruz.
Hızlı tüketiyoruz. Oysa Cem Yılmaz’ın dediği gibi hız bizim düşmanımız. 🙂
Hayatta anlık fayda vermesini istediğimiz şeylerin sayısı arttı. Okumak yok, emek harcamak yok, sadece tüketmek var kafamızda.
Mizah da yaşananlardan nasibini aldı, caps denen saçmalıklara güler olduk. Karikatür okuma alışkanlığımızın yerini capslere bakmak aldı. Hele vine diye bişe çıktı, tam bir facia. 7 sn lik sacma sapan videolarla ünlü olan, ergen turnusolleri ortaya çıktı. Yeni nesil bugün bir Kemal Sunal filmi izlemek yerine vine izliyorsa büyük bir sıkıntı var demektir. Yeşilçam filmlerinde özellikle komedi üstadlarından Kemal Sunal’ın filmlerinde inceden bir sistem eleştirisi vardır. Mesela Kibar feyzo’da, bir tür feodal sistem olan doğudaki ağalık sistemi güzel bir şekilde hicvedilmiştir. Ben bu filmi ilk izlediğimde çocuktum, ee haliyle hiçbir şey anlamadım. Üniversiteye girdikten sonra denk geldim tekrar izledim ve filmdeki mesajı ancak o zaman anladım.
Para kaygısı yönetmenlerin gözünü kör etmiş durumda. Filmleri ne kadar ucuza mal ederiz peşindeler. Hızlı film çekip sunmak asli görevleri olmuş. Fast food kültürünü filmlere yansıtıyorlar. Toplumun kaliteli mizaha ihtiyacı var. Özellikle iktidarın baskılarının arttığı şu günlerde kaliteli mizah daha çok gerekli.
Kategoriler:sinema
Ben kendimi üşengeç sanıyordum ki çevremden gelen tepkilerde bu yönde ancak sizinde değindiğiniz gibi üşenip okumak yerine capslere gülenler yada irdeleyici kısa filmler yerine saçma sapan vinelara takılıp kalanlar mı tembel ben mi bilemedim.
Reblogged this on Sakarya Sosyal Medya and commented:
Aslında bu yazı sadece Puzzelın bir parçası. Bu Puzzle tamamında Ahlak-i ve manevi yönden çökmüş, üretkenliği sıfır bir ülke yatıyor bence…
Yazılarınızı okuyup zaman zaman yorum yapıyorum ama sizden ilgi göremiyorum. Mizahi yazım Cemreyi okur, yorumlarsanız sevinirim.
Hocam şu sıralar pek zamanım olmadıgı icin diger bloglara bakamıyorum. Yazıya bakacağım 🙂