Özgürlükler, internet ve değişim

22851975

İnternet ve değişim

Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye’de yol yapılır mı ? diye soruyordu başbakan. O zaman ben de ” ileri demokrasi ”  diyenlere soruyorum ;  özgürlüklerin olduğu bir ülkede yasaklamalar olur mu ? Cevabı farklı konular üzerinden rahatlıkla verilebilecek bir soru. Bir kısmımız bazı gerçekleri kabul etmese de doğru cevabı hepimiz biliyoruz aslında. Değişim konusuna gelmek istiyorum. Değişim yaşıyoruz, her an her saniye. Küresel çaptaki değişim dalgasından Türkiye de nasibini alıyor. Mesela Arap baharını gördük, insanlar özgürlükleri uğruna devrim yaptılar ve birçok ülkede rejim değişti. Bu kolay olmadı, binlerce insan bu uğurda yaşamını yitirdi. Arap baharında sosyal medya önemli bir rol oynadı. İnsanların örgütlenmesi Twitter aracılığıyla sağlandı ve devrimlerin fitili ateşlendi. Devrime yasaklamalar engel olamadı. Bir hükümetin sosyal medyayı yasaklamaya çalışması kendi ayağına kurşun sıkmasından başka bir şey değil. Hatırlatmakta fayda görüyorum ;  Kaddafi, Twitter’ı yasakladıktan 1 ay sonra, Mübarek 18 gün sonra devrildi.”

Youtube da gitti! 

Hay bin kunduz! Dün bir facia daha yaşadık. Bu yaşadığımız facia Türk internet dünyasının yaşadığı ilk facia değil tabii ki. Dışişleri bakanı, mit müsteşarı ve bir generalin ortam dinlemesi yapılarak oluşturulan kaydı birileri tarafından internete sızdırıldı. Bu daha da dehşet verici bir şey. Devlet sırrı olan bir görüşmenin birileri tarafından dinlenmesi devletin ne kadar kötü bir hale düştüğünün göstergesi.  Bu ”birileri” dediğim kişileri anlamışsınızdır. Youtube meselesine tekrar gelirsem. Bu kayıtların Youtube’ a yüklenmesinden sonra devlet, mahkeme kararı olmadan siteyi engelledi. İnternetin toptan kapatılacağı günlere az kaldığını düşünüyorum. Kim bilir, belki ilerde elektriğe de yasak gelir. Bekleyip göreceğiz.

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

birtakimyazilar hakkında

hayal kurmanın sınırlarını zorlamak üzere yaratıldığına inanan ve biraz fazla karamsar bir adem elması. hayata bakış açısında yıllardır aynı esneklikle bakmayı başarabilmiş bir robot.
Bu yazı Sosyal Medya kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Özgürlükler, internet ve değişim için 5 cevap

  1. Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı mesutyrk der ki:

    Evet yinede ne olursa olur diğer ülkelerde olduğu gibi burda tam aksine can kaybı olmadan indirmek gerek , yanin sandıkta . Güzel Türk halkı güzellik uyksunu bir kenara bırakabilsede gerçek Dünya’yı görebilse , o zaman büyük bir değişim olur işte ..

  2. birtakimyazilar adlı kullanıcının avatarı birtakimyazilar der ki:

    Kesinlikle katılıyorum, en büyük devrim sandıkta olur. Biz getirdik yine götürecek olan bizleriz.

  3. Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı mesutyrk der ki:

    Evet , olması gereken bu .Artık yetkilerin boyutunu aştı ..
    Bizim gibi düşenenlerin sayısı diğer düşünenler kısmını bastırır umarım ..

Bir Cevap Yazın