tiyatro

İki arada bir yerde

640x360_4fa61320-70e1-4ab4-8fea-5e957274c862

Geçen hafta Kadıköy’e yolum düştü, önce Akmar’da kitapların arasında vakit geçirdim. 2. el 2 tane kitap aldım sonra bu haftaki oyunlara bakmak için Haldun Taner sahnesine gittim. Bilet sırasında beklerken, bir anda gürültü koptu. Arkamı dönmemle dışarıda iki adamın kavgaya tutuştuğunu gördüm. İçlerinden birisi elindeki bira şişesiyle karşısındakini öldüreceğini avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Neyse ki olay büyümeden karşı büfedeki esnaf ortalığı sakinleştirdi. Huzursuz oldum, toplum olarak öyle bir yerdeyiz ki bıraksalar birbirimizi gırtlaklayacağız. O gün gördüğüm 3. kavgaydı. Anladım ki toplumdaki nefret almış başını gitmiş. Herkes çok sinirli, birine bişe soruyorsun anında tersliyor. Kalan sağlar bizim olsun.

Lafı çok uzatmadan oyundan bahsedeyim ;

Savaş halindeki iki grubun siperde mahsur kalması ve başından geçenler anlatılıyor. Kostümler, sahne, ses efektleri ve dekor çok başarılı. Mesela, sahneye soğuk buhar verdikleri sahne büyüleyiciydi. Görsellik açısından iyi iş çıkartmışlar.

Dram içeren bir oyun ama komik sahneler ve gündemle alakalı espriler de var. Oyunu izlerken kahkahalarla güleceğinize eminim. Ülkemizdeki 30 küsür yıldır süren savaş üstü kapalı bir şekilde seyirciye aktarılıyor. Savaşı ilk kimin başlattığı mevzusu başarılı bir şekilde işlenmiş. Her tarafın 3’er askeri var. İki taraf da birbirini suçluyor, uzlaşamıyorlar. Tek ülkemizdeki savaş değil, Dünya üzerinde yaşanan savaşlara da inceden değinilmiş. Oyunda, savaşı izlemekle görevlendirilmiş Birleşmiş Milletler ekibi var. Bu ekip, medyanın tarafsız bir şekilde yayın yapmasına izin vermiyor. Bu konuda başarılı hicivler var. Neyse daha fazla spoiler vermek istemiyorum. Oyunu çok beğendim. İmkanınız varsa gidin izleyin. Hoşçakalın.

Yorum bırakın