insan, zenginlik demektir…

Yaşar Kemal Kendini Anlatıyor, Yaşar Kemal…

Bana öyle geliyor ki, insan inanılmayacak kadar zengin bir birikimdir. Biz, şimdiye kadar bilince bile gereğince yaklaşabilmiş değiliz. Gılgamış’ı, Homeros’u, Sofokles’i, Dostoyevski’yi, Çehov’u, Şarlo’yu, bütün bir edebiyatçılar, şairler dünyasını düşünüyorum da… Acaba insanlıktan bulup çıkardıklarımız bu kadar mı? İnsanın zenginliğinin yanına yaklaşabilmiş miyiz? Belki de, kim bilir, insanlığın kendini anlamakta gücü bu kadardı.

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

birtakimyazilar hakkında

hayal kurmanın sınırlarını zorlamak üzere yaratıldığına inanan ve biraz fazla karamsar bir adem elması. hayata bakış açısında yıllardır aynı esneklikle bakmayı başarabilmiş bir robot.
Bu yazı edebiyat kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

insan, zenginlik demektir… için bir cevap

  1. livetv adlı kullanıcının avatarı livetv der ki:

    Çok Doğru …

Bir Cevap Yazın